NOS Voetbal

Volendam blijft koploper eerste divisie, MVV-supporters bij verkeerde stadion

Koploper Volendam heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie met moeite weten te behouden. In Alkmaar werd met 0-1 gewonnen van nummer vijf Jong AZ. Dit resultaat was nodig voor de ploeg van trainer Wim Jonk omdat achtervolgers Excelsior en De Graafschap hun wedstrijd ook winnend wisten af te sluiten.

Het treffen tussen Volendam en nummer vijf Jong AZ was niet spectaculair. De Volendammers speelden in de eerste helft stroperig en wisten niet veel grote kansen te creëren. In de tweede helft werd er een tandje bijgezet en dat leidde tot meer kansen en een goal van buitenspeler Daryl van Mieghem.

ADO Den Haag kreeg eerder deze week te horen dat de begroting rond is en dat de club het seizoen mag afmaken in het betaalde voetbal. De goede week werd echter niet positief afgesloten. Nummer twee Excelsior won met 0-2 van de de club die het vanavond moest doen zonder clubtopscorer Thomas Verheydt. Een eigen doelpunt van ADO-verdediger Jamal Amofa en een goal van Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi bezorgden de Rotterdammers de overwinning.

De Graafschap, de nummer drie in de eerste divisie, won de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 1-2. Aanvaller Giovanni Korte zette de Graafschap zeven minuten na rust op voorsprong. Sven Braken scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. Weer vijf minuten later besliste verdediger Jasper van Heertum de wedstrijd in het voordeel van de 'Superboeren'.

De meegereisde fans van MVV hebben een avontuurlijke, maar niet al te leuke avond gehad. Zij zagen in Breda hun ploeg met 3-0 verliezen van het geplaagde NAC. Ralf Seuntjens, basisdebutant Vieiri Kotzebue en Boris van Schuppen maakten de treffers voor de Bredanaars. Naast het teleurstellende resultaat van hun ploeg, belandden sommige supporters van MVV per ongeluk bij het stadion van Willem II.

Een aantal supportersbussen zouden achter de bussen van Fortuna Sittard hebben aangereden. De ploeg uit Sittard speelde op een niveau hoger tegen Willem II.

Ook Gertjan Verbeek en zijn club Almere City hadden een slechte avond. De zoveelste. In eigen huis werd met in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-5 verloren van Jong PSV.

Dante Sealy was met drie doelpunten de grote man bij de Eindhovenaren. De overige PSV-goals werden gemaakt door Johan Bakayoko en Ismael Saibari. Voor het ambitieuze Almere City, dat voorlaatste staat, scoorden Ilias Alhaft en Maarten Pouwels (2x).

Roda JC en FC Emmen spelen morgenmiddag tegen elkaar.