Beloftenploegen zijn NAC en De Graafschap de baas, spektakel aan De Dijk

13-09-2021 21:55
77

NAC Breda en De Graafschap zijn allebei tegen een smadelijke nederlaag aangelopen. De twee promotiekandidaten moesten het hoofd buigen voor een beloftenploeg. Bij Volendam tegen Roda JC viel er voldoende te genieten.

Jong Ajax - NAC Breda 6-3
Het begin van de Parel van het Zuiden was nog zo goed. Ralf Seuntjens opende na drie minuten spelen de score op De Toekomst en een eenvoudige avond lag in het verschiet, maar dat liep even anders. Jong Ajax, waar met Danilo, Kenneth Taylor en Victor Jensen drie A-spelers in de basis stonden, rechtte de rug en scoorde voor rust nog liefst vier keer.

Het drietal van het eerste elftal van de Amsterdammers nam ieder één doelpunt voor zijn rekening, waarna Youri Baas ook nog op het scorebord kwam. Na rust vielen de goals even makkelijk als in de eerste helft. Youri Regeer maakte de 5-1, Thom Haye zorgde met een schitterende vrije trap voor het tweede Bredase doelpunt, invaller Max de Waal deed dat kunstje aan de overkant na en uiteindelijk bepaalde Seuntjens de eindstand op 6-3.

Jong AZ - De Graafschap 2-1
De beloften van AZ zijn al jaren een 'angstgegner' voor De Graafschap en die status maakten ze maandagavond wederom waar. Peer Koopmeiners, broertje van de naar Atalanta vertrokken Teun, scoorde binnen het kwartier en daar konden de Superboeren in de eerste 45 minuten niets tegenover zetten. De formatie van trainer Reinier Robbemond kwam na de rust wel uitstekend uit de kleedkamer.

Er werden gelijk drie grote kansen bij elkaar gespeeld en eentje daarvan werd benut door Elmo Lieftink, waardoor er weer uitzicht was op een goed resultaat in Wijdewormer. Dat kwam er niet en dat was te danken aan Yusuf Barasi. De achttienjarige aanvaller stond in minuut 61 op de goede plek om binnen te tikken en die klap kwamen de gasten uit Doetinchem niet meer te boven.

FC Volendam - Roda JC 2-2
Vorig jaar eindigde het treffen tussen Volendam en Roda in 3-4 en ook deze editie werd, zij het met minder doelpunten, erg spectaculair. Robert Mühren profiteerde in de eerste helft van een uitglijder van Richard Jensen en zette zijn ploeg met dat cadeautje op 0-1, maar na rust gaf Daryl van Mieghem een presentje terug aan de Limburgers. Hij pakte een oliedomme rode kaart en bracht zijn ploeg daarmee in de problemen.

Roda zette in overtal aan en kreeg twintig minuten voor tijd loon naar werken toen de ingevallen Boy Deul in eigen doel kopte. In de slotfase gebeurde er vervolgens van alles: Denzo Kasius maakte tien Volendammers en het hele stadion gek door drie minuten voor tijd de 2-1 binnen te kegelen, maar een minuut later maakte een verbijsterend vrijstaande Stefano Marzo er toch weer 2-2 van. Daar bleef het bij.