Johnatan Opoku (r) is met een doelpunt en een assist belangrijk voor De Graafschap

De Graafschap trekt aan het langste eind in duel met Helmond Sport

Titelkandidaat De Graafschap heeft belangrijke punten gepakt in de eerste divisie door te winnen van en bij Helmond Sport. Het duel, dat eerder werd uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij beide ploegen, eindigde in 1-2.

Toine van Huizen zorgde voor een flitsende start van De Graafschap. Al binnen drie minuten tikte de verdediger de 1-0 binnen, nadat Johnatan Opoku de bal met het hoofd keurig klaar had weten te leggen.

Na de treffer nam De Graafschap wat gas terug en daar profiteerde Helmond Sport van. De ploeg, die nu al veertien wedstrijden op rij niet heeft kunnen winnen in eigen huis, kwam op 1-1 door Lance Duijvestijn. De middenvelder draaide in het strafschopgebied knap weg bij zijn tegenstander en schoof de bal in de linkerbenedenhoek.

Ondanks meerdere kansen voor beide ploegen, viel pas in 78ste minuut de beslissing. Opoku wist raak te schieten voor De Graafschap en kroonde zichzelf daarmee tot matchwinner.

Dankzij de overwinning staan de Doetinchemmers nu op de vierde plek in de eerste divisie.

Jong Ajax te sterk voor Jong FC Utrecht

In Amsterdam wist Jong Ajax met 3-2 te winnen van Jong FC Utrecht. Het team van trainer Mitchell van der Gaag, die als speler een aantal seizoenen actief was voor FC Utrecht, stijgt daardoor naar de zevende plek op de ranglijst.

Jong Ajax viert de 1-0 van Sontje Hansen

Jong FC Utrecht kwam in de eerste helft goed weg en had dat vooral te danken aan doelman Maarten Paes, die meerdere keren redding moest brengen. De doelpunten vielen dan ook allemaal in de tweede helft. Invaller Sontje Hansen opende in de 61ste minuut de score namens Jong Ajax. Tien minuten later zorgde Terrence Douglas voor de 2-0.

Jeredy Hilterman deed in de 77ste minuut wat terug namens Jong FC Utrecht. De aanvaller wist een paar minuten voor het eindsignaal zelfs een tweede keer doel te treffen, maar door een bekeken schot van Ajacied Brian Bobbey waren de Amsterdammers al te ver uitgelopen om nog door Jong FC Utrecht achterhaald te kunnen worden.

Roda JC en Telstar in evenwicht

Roda JC speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Telstar. Erik Falkenburg wist in de tweede helft, na een asssist van Amir Absalem, het enige doelpunt van de thuisploeg te maken. Beide teams speelden niet hun beste spel en Telstar had vlak voor tijd een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. De bal ging op de stip na hands van Roda JC-aanvoerder Kees Luijckx. Invaller Welat Cagro schoot de penalty raak.

Door het gelijkspel stijgt Roda JC naar plek vijf in de eerste divisie. Telstar staat met een gelijk aantal punten (12) op plek zes.

FC Volendam wint overtuigend van Jong AZ

In Alkmaar werd een doelpuntrijk duel uitgevochten, FC Volendam won van Jong AZ met 6-2. De hoofdrol was weggelegd voor Volendammer Nick Doodeman, die weliswaar niet wist te scoren, maar wel vijf assists afleverde.

Al na vijf minuten wist Marco Tol te scoren en ook Francesco Antonucci en Martijn Kaars waren trefzeker, waardoor de bezoekers halverwege de eerste helft al met 3-0 leidden. In de persoon van Mohamed Taabouni deed Jong AZ nog wat terug, maar de opleving werd binnen een paar minuten weer tenietgedaan door Ibrahim El Kadiri.

Ook bleven de ploegen scoren. Yusuf Barasi schoot raak namens Jong AZ, Derry Murkins en Samuele Mulattieri deden dat voor FC Volendam. Door de overwinning stijgen de Volendammers naar plek zeven op de ranglijst, Jong AZ zakt naar plaats zeventien.