Mauricio Garcia de la Vega in Kerkrade
NOS Voetbal

Geen strafzaak na aangifte oud-Roda-baas De la Vega

Het was een van de opmerkelijkste voorvallen dit voetbalseizoen: de aftocht van clubeigenaar Mauricio García de la Vega bij Roda JC. Tijdens de rust van het thuisduel tegen De Graafschap werd hij door tientallen supporters verjaagd uit het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Nog dezelfde avond deed de Mexicaan aangifte op het politiebureau wegens mishandeling en bedreiging. Vandaag, ruim een half jaar later, maakt het OM bekend geen strafvervolging in te stellen tegen de fans.

Bewijs te dun

Volgens een woordvoerder is het bewijs te dun. Ook zou een strafrechtelijk onderzoek, inclusief het ondervragen van tientallen fans, teveel tijd en mankracht kosten. Dat is het in het huidige tijdsgewricht allemaal niet waard.

"Op de beschikbare camerabeelden is niet te zien dat die fans hem met geweld het stadion uit hebben gezet. Er is wel te zien dat de fans hem het stadion uit geleiden. Het Openbaar Ministerie kan zich voorstellen dat hij zich gedwongen voelde het stadion te verlaten en dit als bedreigend heeft ervaren. Diezelfde fans beschermden hem echter ook tegen de (agressief ogende) supporters die buiten het stadion stonden."

Teleurgesteld

"Ik ben zeer teleurgesteld in dit besluit", laat De la Vega vrijdagmiddag weten. "Kennelijk kun je iemand zomaar uit het stadion zetten en daarmee wegkomen".

Volgens het OM kan de Mexicaan nog een klacht indienen tegen het besluit om geen strafzaak te starten. "Dat is iets waar ik over na zal denken, maar het heeft geen spoed. Ik ben nu in gedachten met andere zaken bezig", verwijst De la Vega naar de coronacrisis in Spanje, het land waar hij woont.

Eerder maakte NOS Sport een reconstructie van het Koningsdrama in Kerkrade. Bekijk de video hieronder:

De avond waarop Roda even wereldnieuws werd: 'Lager dan dit kan niet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl