Kraay vreest voor Roda JC-klap: 'Dit is natuurlijk verchrikkelijk'

Kraay vreest voor Roda JC-klap: 'Dit is natuurlijk verchrikkelijk'

3 mei - 23:15
63

Hans Kraay junior keek vrijdag met ongeloof naar de gebeurtenissen in Kerkrade, waar Roda JC onterecht promotie naar de Eredivisie vierde. De verslaggever van ESPN leeft mee met de Limburgers en vraagt zich af hoe de ploeg van Bas Sibum deze klap verwerkt.

"Deze ontknoping is werkelijk ongelooflijk, de neutrale kijker hoopte natuurlijk op dé ontknoping FC Groningen - Roda JC volgende week", reageert Kraay bij ESPN. "Maar wat de Roda-supporters hebben gehoord is natuurlijk verschrikkelijk. Waar heeft de scheidsrechter ook zeven minuten blessuretijd vandaan gehaald?"

De fans van Roda stormden na het laatste fluitsignaal al het veld op, omdat FC Groningen op dat moment nog met 1-0 achterstond. De Groningers sleepten in extremis een punt uit het vuur, maar de stadionspeaker van de Limburgers ging vervolgens in de fout door om te roepen dat het alsnog 2-1 was geworden. Bij Roda barstte een groot feest los, terwijl de rest van Nederland vol ongeloof toekeek.

"Dit is werkelijk ongelooflijk", stelt Kraay. "Het doet me een beetje denken aan Huub Stevens, die als trainer van Schalke 04 ook een keer dacht dat hij de titel had gepakt en op het laatste moment nog werd ingehaald. Hij werd alleen niet ingehaald door een speaker."

Kraay weet dat Roda JC uit een diep dal moest klimmen. "Jaren en jaren hebben de supporters van Roda pijn geleden. Vorig jaar zijn ze vijftiende geworden. Als dan de speaker, die je toch wel vertrouwt, roept dat het 2-1 voor Telstar is geworden tegen Groningen..." Hij vreest dat de klap hard aankomt. "Je wordt dan zo de ellende in gepraat, gejaagd. Voor die mensen is het verschrikkelijk. Ik hoop dat iedereen nog een normale hartslag heeft, want ik kan me voorstellen dat je hier he-le-maal gek van wordt."

Sibum zal zijn ploeg snel bijeen moeten rapen. Roda JC kan volgende week op bezoek bij Groningen alsnog promotie naar de Eredivisie veiligstellen. De Limburgers hebben aan een punt genoeg.